Fórmula 1

Button es corona campió del món de Fórmula 1 en un accidentat Gran Premi del Brasil

Jenson Button s'ha coronat campió del món de Fórmula 1 al Gran Premi del Brasil i succeeix en el palmarès el seu compatriota Lewis Hamilton. En una cursa amb un inici molt accidentat, el pilot anglès en va tenir prou d'acabar cinquè per assegurar-se el seu primer títol mundial. El seu company d'equip, Rubens Barrichello, no va poder fer bona la "pole position" i el seu somni de lluitar pel títol es va esvair del tot quan una punxada el va relegar a la vuitena plaça. Mark Webber va ser el guanyador de la cursa, amb Robert Kubica segon i Lewis Hamilton tercer. Jaume Alguersuari va ser catorzè i Fernando Alonso va haver d'abandonar a la primera volta.

Actualitzat
Ha patit molt, però finalment ha aconseguit el títol mundial i ha pogut cantar la cançó dels campions. Nou anys després del seu debut, Jenson Button, als 29 anys, ha estat campió a casa del seu principal rival, Rubens Barrichello, un dels primers a felicitar-lo.

Títol de pilots i històric títol de constructors per a Brawn GP en l'any del seu debut. Un cap de setmana rodó per a la nova escuderia de Ross Brawn. Button de seguida va tenir la sort de cara. A la primera volta, els accidents davant seu li van fer remuntar moltes posicions. Un dels que va haver d'abandonar va ser Fernando Alonso, en un accident de rebot on no va poder evitar el Force India d'Adrian Sutil, que es va creuar en la seva trajectòria. Sutil i Trulli, l'altre implicat, van estar a punt d'arribar a les mans.

Amb tot Button, més agressiu que habitualment, es va situar setè després de dos avançaments al límit. Llavors havia d'esperar que Barrichello fallés. El brasiler, que sortia des de la "pole", no va tenir sort i una punxada al pneumàtic davanter esquerre el va sentenciar. Rubinho va baixar fins a la vuitena posició i les seves opcions de lluitar pel títol es van esvair.

La victòria de Mark Webber al davant de Robert Kubica i Lewis Hamilton va quedar en una anècdota en un circuit que va tornar a decidir el Mundial de Fórmula 1. Jaume Alguersuari, que va anar de més a menys, va ser catorzè.

Un llarg camí fins al títol mundial

Ara li somriuen la vida i les victòries, però el camí de Jenson Button fins al campionat del món ha estat ben llarg i ben estrany.

L'any 2000, el pilot de Somerset debuta en la Fórmula 1. Té només 20 anys i és la gran promesa del motor anglès. El seu primer any a Williams és prometedor, però al final de temporada acaba traspassat a Benetton, a les ordres de Flavio Briatore.

Comença una època difícil i el 2002 Briatore pren la decisió de substituir-lo per un altre pilot encara més jove i més prometedor, Fernando Alonso.

L'any 2003 fitxa per BAR: són anys de transició. Button es queda en promesa i viu sempre a l'ombra dels grans: Schumacher, Alonso i Räikkönen. L'única excepció arriba el 6 d'agost del 2006. Al circuit d'Hongria, Button aconsegueix la primera victòria de la seva carrera. Però al final d'aquella temporada passa un altre fet important: la irrupció a la Fórmula 1 de Lewis Hamilton. L'atenció dels mitjans anglesos se centra en el nou pilot de McLaren, que hi veuen l'heroi que buscaven. L'any passat acaba en una desastrosa divuitena posició del Mundial. I si amb això encara no n'hi hagués prou, veu com el seu equip es queda sense patrocinador i sense propietari.

Però amb la revolució de Brawn GP, tot canvia radicalment. El pitjor cotxe del 2008 es converteix en el millor del 2009. Button guanya sis dels primers set grans premis del Mundial: Austràlia, Malàisia, Bahrain, Catalunya, Mònaco i Turquia.

Des de llavors s'ha dedicat a administrar el seu avantatge. La vida dóna moltes voltes. En el cas de Button, el destí ha volgut que fos campió del món als 29 anys.
Anar al contingut