Barça

Pedro forada la muralla de l'Almeria i permet al Barça sumar la sisena victòria consecutiva (1-0)

El Barça ha igualat el millor inici de Lliga de la seva història. L'equip blaugrana ha superat un ultradefensiu Almeria al Camp Nou i ha encadenat la sisena victòria consecutiva. No ha estat un triomf brillant però són tres punts que permeten als de Pep Guardiola sumar 18 punts de 18 possibles i situar-se líders en solitari a l'espera del que faci el Reial Madrid en la seva visita al Sánchez Pizjuán. Pedro, al minut 32, ha foradat la muralla andalusa i ha fet l'únic gol del partit. L'extrem canari s'ha convertit d'aquesta manera en l'únic jugador blaugrana que ha marcat en totes les competicions.

Actualitzat
Josep Guardiola va advertir que l'Almeria d'Hugo Sánchez seria un rival incòmode si el Barça no era resolutiu al davant. I el mexicà ha vist com els jugadors blaugranes sortien amb aquesta intenció. El Barça ha dominat el joc completament i s'ha anat acostant al gol de mica en mica davant un rival ultradefensiu. Messi ha xutat a fora en la primera aproximació de perill. Després el mateix Messi ho ha tornat a provar i ha aturat Diego Alves.

En la següent acció d'atac la pilota ha anat dos cops al pal en les rematades primer de Pedro i després de Xavi, que ha tingut enganxat Chico com si fos la seva ombra durant tot el partit. El talentós migcampista blaugrana, desactivat per aquest marcatge individual, ha vist poc després una targeta groga per protestar un clar penal sobre Messi que l'àrbitre madrileny Velasco Carballo s'ha empassat. I no ha estat fins a la quarta ocasió quan ha arribat la vençuda. Pedro ha rebut dins de l'àrea i s'ha inventat un xut que ha tret les teranyines de l'escaire. Un golàs que ha servit per obrir la llauna al minut 32.

A la represa s'ha mantingut el mateix guió que a la primera part. Domini clar del Barça contra un Almeria inofensiu. Això sí, els blaugranes no han trobat la manera de fer el gol de la tranquil·litat. El ritme del partit ha decaigut i el perill ha arribat amb comptagotes. Messi ha vist com Acasiete ha desviat el seu xut en l'últim moment. I Ibrahimovic, que buscava el sisè gol en sis jornades de Lliga, ha tingut molt poques opcions per fer-ho. La més clara l'ha salvat Diego Alves amb la mà. Ha estat un partit sense gaire espectacle davant un rival ultradefensiu que no ha inquietat la porteria de Valdés en cap moment, però que ha servit per sumar la sisena victòria consecutiva, amb la qual s'iguala el millor inici de Lliga en la història blaugrana. El Barça dormirà com a líder en solitari, un liderat que dependrà del que faci aquest diuemenge el Reial Madrid en la seva visita al Sánchez Pizjuán de Sevilla.